Wat is duowerk?

Duowerk is een werkvorm waarbij de focus ligt op:
– zelfonderzoekend leren
– sociaal leren
– betekenisvol leren
– actief leren
– zelfregulerend en zelfreflecterend leren

Tijdens deze werkvorm kunnen de leerlingen kiezen uit een vooraf geselecteerd aanbod.
Een voorbeeld: beroepenlabo.
De leerlingen gaan, bij wijze van voorbereiding op het verder studeren, op zoek naar een beroepenfilmpje op de VDAB website, ze schrijven ook enkele kenmerken op (voordelen, nadelen, talenten die ze nodig hebben). Daarna gaan ze ook even kijken wat ze zouden moeten studeren om tot dit beroep te komen.

 

Voorwaarden:
Duowerk zit in een doos. Het liefst allemaal uniforme dozen waar materiaal in zit voor 2 leerlingen + een duidelijke fiche met wat de leerlingen moeten doen. Ook de doelen zijn terug te vinden op deze fiche.
Duidelijke pictogramman van Sclera horen ook bij op de fiche.

voorbeeldfiche: Beroepenlabo

Duowerk ontwikkelen vraagt tijd. Daarom bied ik mijn fiches duowerk aan via Google Drive. Mag ik je vragen om via onderstaand formulier jouw e-mailadres door te sturen zodat ik je toegang kan geven tot deze Google Drive. Ik wil je aanmoedigen om ook tot het ontwerpen van fiches en uitvinden van duodozen te komen, zodat je ook jouw materiaal kan posten in deze Google Drive-map.
Mailen kan naar: klastools{AT}stefvangorp.be

Geef een antwoord

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.