BREAKING: Minister Crevits volgt Finland en vereist een masterdiploma van elke leerkracht

Minister Hilde Crevits (CD&V) heeft in een uitzonderlijke onderwijscommissie een stap gezet in onderwijsvernieuwing. Er wordt van nieuwe leerkrachten verwacht dat ze een masterdiploma hebben, onderwijs wordt meer op maat van het kind gebracht, een lesdag zal nog tussen de 4 à 5  lesuren van 45 minuten duren. 

We vliegen even naar Noord-Europa waar Finland al jaren een voortrekkersrol speelt op het vlak van onderwijsvernieuwing. Het niveau van het onderwijs is er niet alleen van een betrekkelijk hoog niveau, het aantal lesuren per dag ligt er het laagst in de EU. Leerlingen gaan er vanaf hun 7de levensjaar naar school. Huiswerk is er bij wet verboden.

“Ons onderwijs staat voor enorme uitdagingen”, aldus Hilde Crevits. “Om deze uitdagingen meer haalbaar te maken moeten wij als Vlaamse regering mee het goede voorbeeld geven. Tot op vandaag  is er, op decretaal niveau, in ons onderwijs weinig veranderd ten opzichte van de jaren ’70. Daarom vond ik het, samen met de Vlaamse Onderwijskoepels, tijd voor verandering. Hoe we alles concreet gaan aanpakken weten we nog niet, wellicht kiezen we voor een overgangsmaatregel waarbij we het kleuteronderwijs stap voor stap dichtschroeven en kinderen pas vanaf hun zevende naar school gaan.”

De minister hoopt dit voorstel vanaf september 2019 vorm te geven.

 
 
 
 
 
 
 

Onder de indruk van dit nieuws?
Kijk dan even naar de datum van deze post… 😉

Geef een antwoord

Warning: Undefined array key "rerror" in /customers/2/1/4/klastools.be/httpd.www/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.